Óriási bravúrral 2. helyen végzett 27 csapat közül a Váci Mihály Iskola alsós lánycsapata a Szombathelyen megrendezett Országos Sakkcsapat Diákolimpiai Döntőben! A lányok végig magabiztosan az egész verseny során dobogón voltak AKANTISZ NÓRA, MIKUS MILÉNA, TÓTH LILI, KENYÓ ZSÓFIA összeállításban. Lili mind a 8 mérkőzését megnyerve 100%-os teljesítménnyel lett a 2. tábla legjobb pontszerzője, így tábladíjat kapott első diákolimpiáján.

Minden dicséretet megérdemelnek lányaink ezért a hihetetlen eredményért, sok nagyváros iskoláit utasították maguk mögé.

Az alsós fiúk is nagyot küzdöttek, az utolsó fordulóban az éremért játszottak, de sajnos a minden mérkőzését megnyerő Tapolca jobb volt nálunk (3-1-re kaptunk ki) és így a szoros mezőnyben végül a 9. helyre estünk vissza 32 csapat közül! Ha mi nyerünk ilyen arányban dobogósok vagyunk. UDVARI MÁTYÁS, GULYÁS DÉNES, BESENYI DÁNIEL, KISS LEVENTE, BÖSZÖRMÉNYI GERGŐ összeállításban értük el ezt a kiváló eredményt!

Gratulálunk az egész csapatnak és nagyon szépen köszönjük, hogy az iskola és az iskola alapítványa anyagilag támogatta a gyermekek részvételét a három napos döntőben!

KITŰNŐEN HELYT ÁLLTAK A VÁCIS FELSŐS LÁNYOK ÉS FIÚK IS! A Váci Mihály Iskola "felsős" lánycsapata a 15. helyen végzett az Országos Sakkcsapat Diákolimpia Döntőjében! Az alsós lány csapatból kimaradó lányaink egy elfogadott kérelem alapján a felsősök között indulhattak. Ennek tükrében óriási eredmény ez a helyezés, úgy, hogy még egy 2. osztályos is volt a csapatban, amely *OLDAL JÚLIA, JANDÓ ANNA, TURBUCZ TÍMEA, OLAJOS ANNA* összeállításban játszott és 50% körüli eredményt ért el. A felsős fiúk *MIKUS MÁTÉ, BÖSZÖRMÉNYI DÁNIEL, UDVARI TAMÁS, BORS GERGŐ *összeállításban nagyot küzdöttek és a 18. helyen végeztek (28 csapat közül) kiválóan képviselve iskolájukat és Pest megyét.

Gratulálunk az egész csapatnak és úgy hiszem nagyon jól érezték magukat a gyerekek ebben a három napban, a pénteki önfeledt játékkal, szórakozással egybekötve, és alig várják a következő évi döntőt!

*Társi Miklós, csapatvezető*