A július 31. és augusztus 5 között Nagyváradon rendezett Korcsoportos Rapid és Blitz Európa-Bajnokságon Persányi Barnabás, a Zsámbéki SBE 14 éves versenyzője  veretlenül lett Európa-bajnok Blitz versenyszámban, 91 indulóból.
Gratulálunk!

Magyar sikerek az Európai Unió Korosztályos Rapid Bajnokságán

A szlovákiai Rózsahegyen rendezték meg az Európai Unió Korosztályos Rapid és Villám Bajnokságát több mint 200 ifjú sakkozó részvételével. A május 25. és 27. között 9 fordulóban lebonyolított versenyen hét fiatal képviselte a magyar színeket.
Bővebben: Persányi Barnabás (Zsámbék sakkozója) korosztályos rapid Európa bajnok

forrás: hunnonchess.com

Tóth Lili decemberben lesz 2 éve, hogy megtanulta a sakk lépéseit, 16 hónapja volt első sakkversenyén, idén június végén pedig magyar bajnoki címet szerzett. Ennek jogán képviselhette hazánkat, a korosztályos sakk világbajnokságon. Szerintem ennek fényében az  50%-os teljesítmény gyönyörű eredmény, amivel 51 gyerek közül a 28. helyen végzett.

Bővebben: Tóth Lili VB szereplése
  • A Sakkvilág újság júliusi számában írták " Magyarországon Pest megyében van a legtöbb sakkcsapat."

Óriási bravúrral 2. helyen végzett 27 csapat közül a Váci Mihály Iskola alsós lánycsapata a Szombathelyen megrendezett Országos Sakkcsapat Diákolimpiai Döntőben! A lányok végig magabiztosan az egész verseny során dobogón voltak AKANTISZ NÓRA, MIKUS MILÉNA, TÓTH LILI, KENYÓ ZSÓFIA összeállításban. Lili mind a 8 mérkőzését megnyerve 100%-os teljesítménnyel lett a 2. tábla legjobb pontszerzője, így tábladíjat kapott első diákolimpiáján.

Bővebben: Ezüst érmesek lettek az országos döntőben Vácis alsós lányaink